Einde in zicht!

De zomervakantie is bijna voorbij.

Ook al wisselt de ene hittegolf momenteel de andere nog af, het einde van de zomervakantie sluipt langzaam dichterbij en dat betekent voor de jongsten onder ons: terug naar school! Hoe maak je het afscheid van zon, zee en vrije tijd gemakkelijker? Wij verzamelden enkele tips!

Maak een bucket list

Maak een bucket list voor de laatste weken van de zomervakantie. Lijst dus die dingen op die je voor 1 september nog wil doen. Wil je nog eens gaan kajakken met de hele familie? Een pretpark bezoeken? Het tuinhuis schilderen of een feestje organiseren voor al je vrienden? Plan alles zorgvuldig in en zorg dat je de zomervakantie met een voldaan gevoel kan afsluiten.

Elke dag een kwartiertje bij

Zorg ervoor dat je bioritme zich weer aan je gewone schoolritme kan aanpassen. Ga je in de vakantie altijd laat naar bed en sta je ook iets later op in de ochtend? Ga dan stap voor stap een kwartiertje vroeger slapen en sta ook een kwartiertje vroeger op. Zo kan je lichaam opnieuw wennen aan de nieuwe uren en zit je opnieuw fris en monter in de klas!

Volledig in het nieuw!

Gun jezelf een stapel kersvers schoolgerei. Een nieuwe boekentas, een coole balpen, een goedwerkende gom, een handige kaft… Nieuwe spulletjes zorgen voor een fris gevoel waardoor je er weer een volledig schooljaar flink tegenaan kan! Misschien kan ook een gloednieuwe outfit je eerste schooldag verblijden? Wat trek jij aan? Een jurk? Een stoere jeans? Of sierraden die je doen stralen?

Maak er een knallende eerste schooldag van!